Recept voor 2 à 3 personen

 

Ingrediënten:

Een vergiet boordevol versgeplukte brandneteltoppen
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geplet en gesnipperd
2 tomaten, ontdaan van de pitjes en daarna in stukjes gesneden
1 ons shiitake, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel mosterd
1 dessertlepel kerrie
2 dessertlepels genmai miso
1 eetlepel olie, boter of ghee
tamari of ume su
± 750 cc kokend water
crème fraîche
peper

 

Bereidingswijze:

Fruit de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg dan de tomaten en de shiitake toe.
Roerbak een paar minuten.
Voeg de rijstmiso toe en ook het water, zodat een krachtige bouillon ontstaat.
Laat even op laag vuur koken.
Voeg dan de gewassen brandnetels toe.
Als ze geslonken zijn, met een staafmixer mixen tot de brandnetels zijn opgenomen in de bouillon.
Roer de mosterd door de soep.
Serveer de soep met een enkel lepeltje crème fraîche.
Breng zonodig op smaak met peper en tamari of ume su.

Eet smakelijk!

Brandnetels bevatten o.a. veel ijzer.

 

brandnetelsoep