Internet is een geweldige uitvinding, maar een leek op zoek naar informatie over gezondheid kan snel verdwalen in een rimboe van waarheid, leugens en commercie.

Wij willen een veilig baken zijn.

De stichtingen die deze website hebben ontwikkeld zijn al vele decennia bezig met voorlichting naar het publiek over natuurlijke, duurzame gezondheidszorg.

Daaronder verstaan we alles over

  • Hoe houd je je lichaam zo goed mogelijk gezond
  • Hoe los je kleine problemen zo natuurlijk mogelijk op
  • Hoe kan je op een natuurlijke manier behandeld worden
  • Wanneer moet je uiteindelijk echt aan zwaardere middelen of ingrepen

Het belangrijkste doel van dit plein is om alle CAM gebruikers te bundelen om, als  dat nodig is, hun stem te laten horen bij beleidsmakers, verzekeraars etc.

Terwijl 1,5 miljoen mensen jaarlijks gebruik maken van CAM, worden hun belangen massaal genegeerd. Als wij heel veel mensen snel kunnen bereiken kunnen we zorgen dat er ook naar ons wordt geluisterd! Als tegenprestatie voor aanmelding ontvangt u een maandelijkse digitale nieuwsbrief. Als u dat niet wilt kunt u ook aanmelden voor ‘alleen acties’. U ontvangt dan maximaal 4 x per jaar een mail als er een belangrijke actie is.

Wij richten ons vooral op informatie die niet vanuit het reguliere veld wordt gegeven. Niet omdat wij regulier afwijzen, maar omdat die informatie op veel plaatsen al toegankelijk is. Het is juist op het niet-reguliere terrein waar, vooral op internet, de argeloze consument veel valkuilen tegenkomt in de vorm van (verstopte) commerciële boodschappen tot onjuistheden. Het valt niet mee om daar de goede adviezen uit te vissen.

Dit plein is onze bijdrage aan ons einddoel: Integrale gezondheidszorg.

Daarmee bedoelen we een gezondheidszorg die de naam waarmaakt en die de consument drempelloos toegang biedt tot voorlichting, preventie, natuurlijke hulp en als het nodig is ook hoogwaardige ziekenzorg zoals die nu al beschikbaar is.

Wij zijn ervan overtuigd dat hiermee :

  • De volksgezondheid enorm verbeterd wordt
  • Het milieu veel minder belast wordt
  • De zorg betaalbaar blijft

Wij realiseren ons dat dit slechts een begin is: het kan allemaal nog veel mooier, beter, uitgebreider enz. Daarom roepen we iedereen die ideeën heeft op, om ons te helpen! In elk geval met tips en aanvullingen en als het kan door zelf mee te werken om dit tot een echt plein te maken.

Omdat veel effectieve behandelingen buiten het basispakket vallen omdat ze “niet bewezen” zouden zijn (dat wil zeggen: niet bewezen op de manier die voor reguliere behandelingen gebruikelijk is) willen wij met het verzamelen van heel veel ervaringen “bewijs” aanleveren in de vorm van cijfers. Op die manier kunnen we een steentje bijdragen aan ons ideaal: Integrale zorg.

Daarom zijn we een enquête gestart om de ervaringen van consumenten te bundelen.

Vul de enquête in

Wij realiseren ons dat dit slechts een begin is: het kan allemaal nog veel mooier, beter, uitgebreider enz.