Columns uit de mediumpraktijk

 

Een fris ogend boekje met een kleurige vlieger op de omslag.
Zeer goed gekozen, want de korte columns die Janneke heeft geschreven en gebundeld zijn verfrissend.
Zeker als je het vergelijkt met andere boeken over de mediamieke praktijk…
Met veel humor en (zelf-)relativering wist Janneke mijn hart te raken en maakte me zo nieuwsgierig dat ik werkelijk iedere letter van dit boek heb gelezen.

Janneke is een medium ondanks zichzelf zou je kunnen zeggen. Opgeleid als communicatievrouw en journaliste kwam ze eigenlijk pas zo ver om deze gave verder te onderzoeken en ontwikkelen nadat de economische crisis een eind maakte aan haar journalistieke carrière. Ze volgde onder andere een opleiding aan het Arthur Findley college in Engeland. Schrijven kan ze, dat helpt natuurlijk enorm mee, en gaandeweg vertelt ze haar verhaal, stukje bij beetje, column voor column.

Janneke is nuchter èn enorm goed intuïtief ontwikkeld. Ze zal nooit beweren dat haar “gaven” uniek zijn. En dat zijn ze ook niet, in zoverre dat u en ik ook onze intuïtie hebben en zeker ook een vermogen om aan te voelen wat de juiste weg voor ons is en welke beslissing nu het beste bij ons past. Als je leert te luisteren naar je gevoel en je ingevingen, kun je heel ver komen, dat is ook mijn ervaring tot nog toe. Janneke probeert dit ook steeds te stimuleren bij haar cliënten. Daarom lijkt ze me integer.

Janneke heeft geleidelijk aan geleerd steeds een stap verder te gaan, en vooral om te durven zeggen wat in haar opkomt als haar intuïtie iets te binnen brengt. Janneke gaat er van uit dat we allemaal gidsen hebben, mensen die overgegaan zijn, engelen en begeleiders in de niet materiële wereld. Hoe dat nu precies zit weet ik niet en legt Janneke ook niet uit. Het is iets wat je moet aannemen of niet. Janneke voelt in ieder geval aan wie of wat dat zijn en meestal voelt ze ook aan wat hun boodschap voor je is.

Het boek heeft mij zo nieuwsgierig gemaakt dat ik beslist van plan ben een keer bij haar op consult te gaan om te ervaren hoe ze werkt.

Als je iets meer wilt weten over hoe dat nou gaat (of zou moeten gaan), een consult bij een mediamieke dame, dan kan ik dit boekje van harte aanbevelen!

Dooie Boel van Janneke Leber,  Uitgeverij Dodo, ISBN  978-90-818490-1-2

Recensie: Marisca van der Burgh, oktober 2013.