Als je hebt gehoord
dat je niet meer beter wordt.
Mogelijkheden voor een waardevolle tijd.

Dit boek gaat uitgebreid in op het proces dat je op allerlei manieren kunt doormaken als je krijgt te horen dat je terminaal ziek bent.
Je weet dat het einde nadert, en dat geldt dan ook voor de geliefden om je heen.

Waar dit boek bij helpt is je te oriënteren op allerlei zaken waar je tegenaan loopt als je in deze fase bent, en probeert zo breed mogelijk antwoorden en oplossingen te bieden. Diep wordt ingegaan op de emotionele verwerking en acceptatie.

Ook de spirituele en/of religieuze kant wordt diepgaand belicht en biedt ruime oriëntatie om je geestelijk goed voor te bereiden op de eindfase tot over de grenzen van de dood heen.

Het biedt voorbeelden van mogelijkheden om als kring van gezinsleden, vrienden en familie om de zieke heen zorgend en elkaar steunend er voor elkaar te zijn.

Ik vond het een verhelderend boek waar je veel aan zou kunnen hebben in deze fase. Veel is herkenbaar en de mogelijkheden om zo goed mogelijk voorbereid door alles rond ongeneeslijke ziekte, verlies en rouw heen te komen zijn uitgebreid en worden steeds beter.

Een aanrader dus, eigenlijk voor iedereen om dit in huis te hebben, want vroeger of later krijgen we er allemaal mee te maken.

En wat nu? geschreven door Eveline Tromp – Klaren, Uitgave Van Engelenstichting www.vanengelenstichting.nl

Samenvatting geschreven door Marisca van der Burgh