Het juli/augustus nummer van Medisch Dossier heeft dit als thema.

Een overzicht van de manieren waarop de gevestigde orde (‘het medisch/farmaceutisch complex’) uit alle macht probeert andere, natuurlijke middelen in de strijd tegen kanker uit te bannen. Hier blijkt wel het nadeel dat het een vertaling is van een Engels tijdschrift (What doctors don’t tell you) want in het hele nummer hebben wij de naam van onze eigen dokter Moerman niet gezien. Daarom toch niet minder leerzaam!

Mercola.com heeft een hele film met hetzelfde onderwerp op de website gezet

Inhoud: Een onthullend overzicht van wat er al tientallen jaren in de VS aan ‘alternatieve’ behandeling van kanker is langsgekomen.

Het ene middel geleerd van de Indianen, het andere afgekeken van een paard dat zichzelf genas van een tumor door speciale kruiden te eten. Steeds is het verloop hetzelfde: iemand begint in de eigen omgeving kankerpatiënten te genezen met een bepaalde formule. Door mond tot mond reclame wordt het steeds drukker en ontstaat er een stormloop. Sommige producten hadden een score van 90% genezing! Dan biedt een bedrijf of zakenman geld voor het recept. De genezer gaat hier niet op in, omdat men niet wil beloven dat het aldus geproduceerde preparaat gratis of voor lage kosten voor iedereen beschikbaar blijft. (We kunnen ons er iets bij voorstellen wat er in het andere geval gebeurd zou zijn: In Duitsland hebben twee studenten jaren geleden een goedkope, natuurlijke zalf ontwikkeld die uiterst werkzaam was tegen eczeem. Het patent verkochten ze aan een groot farmaceutisch bedrijf.

Toen het na 10 jaar nog steeds niet op de markt was vroegen ze opheldering. Toen bleek dat het nooit de bedoeling was geweest het te gaan fabriceren: door het patent te kopen beschermden ze hun aanzienlijke omzet in hormoonzalven die veel meer kosten en niet genezen dus eindeloos gebruikt worden…) Vervolgens wordt de genezer gearresteerd en de praktijk gesloten, het middel verboden. Sommige genezers zijn uitgeweken naar Mexico en hebben daar bloeiende klinieken opgezet. Ook reguliere artsen komen soms tot een ‘afwijkende’ aanpak van kanker, hen wacht hetzelfde lot. Kankerpatiënten zijn er vooral om aan te verdienen…
Het doel is kanker zover te bestrijden dat het een chronische ziekte wordt, met jarenlang gebruik van dure medicijnen. Genezen is economisch niet interessant!

can800us