Want die werd er bij de geboorte niet bij geleverd

 

Bénazir is auteur met een eigen praktijk. Zij heeft zelf inzichtelijke helderziende en voelende gaven, met name gericht op kinderen die niet lekker in hun vel zitten en vaak met ouders zitten opgescheept die niet zo goed weten hoe ze daar mee om moeten gaan.

De reden waarom die kinderen niet zo lekker in hun velletje zitten is zeer divers. Aanvankelijk dacht ik te maken te hebben met een dame die zich vooral richt in haar praktijk op kinderen die hoog sensitief zijn of paranormaal begaafd. Maar het blijkt dat Bénazir een soort “kinderfluisteraar” is met een professionele scholing. Ze noemt zichzelf “contextuoloog”, dat wil zeggen dat ze pedagogisch, psychologisch en paranormaal geschoold is.

In het boekje behandelt ze negen casussen uit haar praktijk waarbij ze op haar geheel eigen wijze te werk gaat. Het gaat om kinderen die niet in hun eigen bedje willen slapen, onverklaarbare buikpijn hebben, niet luisteren willen, niet uit de verf komen, slecht concentreren, erg brutaal zijn, enzovoort. Op het eerste gezicht alledaagse problemen die wel vaker voorkomen. In deze gevallen gaat het om zaken die niet zomaar voorbijgaan maar na vele pogingen van de ouders niet op te lossen zijn.

Hoewel Bénazir via telepathie contact maakt met kinderen en ouders in de gezinssituatie, een beetje zoals Derek Ogilvie doet, gaat ze daarna heel praktisch in gesprek met zowel kinderen als ouders.

De oorzaak van de problemen ligt eigenlijk vaker in de onderlinge relaties in het gezin dan dat er sprake zou zijn van een “entiteit”, wat ik haar voorgaande twee boeken meer aan de orde kwam.
Uiteindelijk komt haar advies altijd in een overzichtelijk puntsgewijs genoemd “plan”, dat per hoofdstuk en casus wordt bijgevoegd, en legt Bénazir ook nog allerlei bijzondere aspecten uit die aan de orde komen per casus. Zoals bepaalde behandelmethoden of termen die ze gebruikt.

Hoopgevend is dat ze eindigt met een hoofdstuk over hoe het wel heel erg goed kan gaan in een gezin.
Al met al een leuk, makkelijk leesbaar en handzaam boekje dat ouders ook zonder de hulp van Benazir zelf kunnen gebruiken bij vergelijkbare opvoedproblemen met hun kinderen. Bénazir heeft mijn hart wel gewonnen met dit boekje. Een nuchtere en warme vrouw die goed met kinderen om kan gaan en haar “extra” gaven daarbij inzet.

Ik kan het boekje van harte aanbevelen.
Ouders met opvoedingsvragen kunnen we rustig naar haar en haar boeken verwijzen.

Gebruiksaanwijzing gezocht, Bénazir, uitgeverij Ankh Hermes, Utrecht, 2011.

 

www.benazir.nl
Haar andere drie boeken, uitgegeven bij Ankh Hermes zijn: “BBB”, “Anders zijn mag” en “Help ik zie spoken!”

 

Tags:
benazir
kinderen