Vegetarisch en glutenvrij recept voor 2 personen

Door de wortels bevat de saus een hoge concentratie provitamine A in de vorm van bètacaroteen en falcarinol waaraan een kankerpreventieve werking wordt toegeschreven!

wortels

600 gram winterpeen in blokjes gesneden
6 dl bouillon
een stukje gember van ± 50 gram, eventueel in tweeën gedeeld
4 gedroogde abrikozen
tamari of ume su
peper
1 1/2 theelepel kerrie
2 eetlepels kokosrasp
2 uien, ragfijn gesnipperd
citroenrasp en sap van een halve citroen
olijfolie
100 gram gierst

 

Bereiding:
Kook de winterpeen in de bouillon met de stukken gember, abrikozen, de kerrie en de kokosrasp in ±20 minuten gaar.
Verwijder de gember en pureer de saus.
Kook ondertussen de gierst.
Fruit de ragfijn gesneden ui in olijfolie in ±5 minuten.
Voeg dan de zest en het sap van de citroen toe en verwarm mee tot het gaat geuren.
Voeg toe aan de saus en breng op smaak met tamari of ume su en peper.
Serveer met de gierst en garneer met wat gesneden groen, b.v. selderie, peterselie, bieslook, kervel of lavasblad en maak het gerecht compleet met een lepeltje crème fraîche.

wortelsausmetgierst

Eet smakelijk!