Recept voor 4 personen, glutenvrij
Gebruik de gierstpuree eventueel i.p.v de aardappelpuree in het recept van de pompoenschotel.
Ingrediënten:
± 250 gram gewassen gierst
±700 cc ongezouten (groenten)bouillon
±200 cc kokos- of amandelmelk
1 dessertlepel roomboter, kokosolie of ghee
1 laurierblad
nootmuskaat, peper en zout
Bereiding:
Week de gierst in de bouillon gedurende een paar uur.
Voeg daarna ± 2 theelepels zout toe en breng aan de kook en laat in ± 20 minuten op laag vuur garen.
Laat daarna de gierst nawellen, b.v. in de hooikist of onder een warme deken.
Verwijder het laurierblad.
Roer er dan de opgewarmde (dus niet koken) kokos- of amandelmelk en het vet door.
Gebruik een handmixer of roer stevig met een deeglepel om er een luchtige puree van te maken.
Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en zout toe.
Eet smakelijk!