Preventie

grieppopGriep blijkt zich heel anders te ‘gedragen’ dan andere infectieziekten. Bijvoorbeeld de ‘seizoens-gebondenheid’ is merkwaardig. De theorie die nu terrein wint is, dat er een onderliggend probleem is, namelijk vitamine D tekort. Zodra het seizoen zorgt voor minder zon, veroorzaakt dit een toename van het tekort waardoor een kritische grens gepasseerd wordt. Ook staat vast dat de complicaties die griep juist gevaarlijk kunnen maken, zoals longontsteking, vooral optreden bij personen met een extreem lage vit. D spiegel. Een ander bewijs voor de theorie is, dat inname van 2000 IE (volwassenen) of 1000 IE (kinderen tot 12 jaar ) vitamine D per dag (dit is beduidend meer dan men normaal aanraadt) de griep zo goed als uitbant. (Dr. John Cannell, de “Linus Pauling” van de vit. D.) Toch blijven artsen beweren dat de beste preventie een griepprik is, die waarschijnlijk niets uithaalt, maar wel schade aan kan richten … Dat ze bij kinderen en ouderen niets uitmaken is aangetoond in een onderzoek. Specialisten blijven vasthouden aan onderzoeken die een minimaal effect suggereren en bagatelliseren de meldingen van (allergische) reacties tot zelfs Guillain-Barré (een ernstige herseninfectie).

Griepprikken bevatten bijna allemaal 25 microgram kwik, een hoeveelheid die ‘veilig’ is voor iemand van ruim 200 kilo. Daarnaast zitten er nog minimaal twee zeer verdachte stoffen in. Kinderen en senioren lopen het meeste risico. Precies de groepen waar de industrie zich op richt … Er zijn eigenlijk alleen maar onderzoeken die aantonen dat het vaccin geen verschil maakt in ziekenhuisopnames en sterfgevallen (gepubliceerd in toonaangevende bladen als The Lancet). De enige onderzoeken die ‘bewijzen’ dat het vaccin veilig is, komen van de fabrikant en moet men dus wantrouwen, zeker als blijkt dat veel andere proeven o.a. met dieren, het vaccin in verband brengen met diverse ernstige ziektes. Zo is er een verband gevonden met Alzheimer en artritis, vermoedelijk door de combinatie van kwik en aluminium en formaldehyde in de meeste vaccins. Mensen die sterven aan griep hebben eigenlijk altijd een onderliggende ziekte en/of een verzwakt immuunsysteem, daar helpt de prik dus niet. Bovendien verzwakken griepprikken het immuunsysteem en maken je dus waarschijnlijk vatbaarder voor andere infecties, een effect dat nooit is onderzocht!

Alternatief voor griepprik: er is een homeopathische profylaxe tegen griep voor mensen die echt risico lopen (wegens verminderde weerstand bijvoorbeeld) en die de griepprik niet zien zitten: Influenzinum 200K. Homeopathische artsen hebben daar goede ervaringen mee.

De beste preventie is dus voldoende vitamine D. Om zeker te zijn dat je geen onnodige overdosering neemt is een bepaling nodig (natuurarts). Kan ook gewoon via de huisarts, alleen zal die de ‘lat’ ook te laag leggen omdat men een te lage norm als gezond hanteert. Zie info natuurarts.

Net zo belangrijk: vitamine C. Mensen zijn, samen met cavia’s, de enige dieren die zelf geen vitamine C kunnen maken. We zijn dus 100% afhankelijk van wat er via ons voedsel binnenkomt. Zeker in de winter en als het aantal virussen om ons heen toeneemt is dat vrijwel niet haalbaar. Het is dus verstandig om dagelijks deze vitamine aan te vullen.

Behandeling

Mocht je toch een griep oplopen, dan is vit. D ook voor behandeling eerste keus! Tijdens elke acute infectie is extra innemen van een paar gram vitamine C (liefst verdeeld over de dag, maar niet te laat i.v.m. moeite met slapen) ook heel belangrijk. Recent is er een publicatie geweest over het goede effect van een combinatie van vit. C en zink. Er zijn zink-zuigtabletten waar ze beide in zitten (wel met een wat lage C dosis, maar dat kan je extra bij nemen).

Een ander sterk antiviraal middel is extract van Olijfblad.

Top-10 van planten of extracten voor griep:

 1. Vlierbessen (extract) en Echinacea
 2. de vluchtige olie uit de citroenschil
 3. de vluchtige olie uit selderiezaden
 4. pijnboomhars
 5. de vluchtige olie van de knolselderij
 6. teunisbloemblad
 7. paardenkastanjes
 8. theeblaadjes
 9. mangobloemen
 10. guaranazaad

Let goed op de dosering, zoek die op in naslagwerken of vraag erom. Ga niet zelf zitten dokteren, laat u adviseren door een arts of apotheker en als die het niet weten, vraag om advies bij een kruidenkundige om uw arts voor te lichten over de werkingen. Bron: Paul Munnik

Onderdruk de koorts alleen als die heel gevaarlijk hoog is (boven de 40 graden). Koorts is het beste medicijn tegen virussen en dat weet ons afweersysteem ook! Help liever de temperatuur op te stoken als het niet vanzelf gaat. Warm in bed met kruik, warm (voeten)bad. (Ga niet naar een openbare sauna in het acute stadium denk aan uw medemens! Na afloop kunt u daar de laatste restjes toxinen uitzweten.

Neem geen Tamiflu, dat heeft meer nadelen dan voordelen, dus alleen in levensbedreigende situaties.

 

Preventie van infecties algemeen

Voorop staat het algemene advies: hygiëne maakt een wereld van verschil!
Handen veel en grondig wassen, zo min mogelijk handen geven, gebruik wegwerpzakdoeken.

Geen suiker, veel slaap, regelmatig bewegen (liefst buiten!), regelmatig knoflook gebruiken, zorg voor goede verwerking van stress en eet volgens je stofwisselingstype: allerlei factoren, waaronder je bloedgroep, bepalen je type en dat geeft aan wat je wel en niet moet eten uit het ‘gezonde’ aanbod. Veel mensen hebben baat bij het bloedgroependieet.

Onlangs werd duidelijk dat er nog een eenvoudige preventie is: koper! Kranen en deurkrukken gemaakt van koper, blijken nauwelijks virussen en andere ziekteverwekkers ‘door te geven’. Zelfs de beruchte MRSA (Multi resistent en gevaarlijk) houdt het er niet op uit, evenals de E-coli. Bij een proef met tevens koperen wc-brillen en duwplaten of klapdeuren in een ziekenhuis verminderde het aantal microben op deze oppervlakten met maar liefst 95%!

Sportscholen kunnen ook een bron van besmetting zijn, als de apparaten niet zeer regelmatig worden ontsmet. Sauna’s en stoombaden wantrouwen!

Verder zijn afstandsbedieningen, toetsenborden en pinautomaten notoire broeinesten van ziektekiemen. Alle zaken die door veel mensen worden aangeraakt (geld!) vragen om handen wassen voordat je in contact komt met mond, neus of voedsel. (Zoals je in verre landen besmetting voorkomt.)

Een leuke manier om je immuunsysteem gezond te houden is een goede seksuele relatie … daarvan kan zelfs je cholesterol spiegel merkbaar verbeteren!

Klassieke homeopathie: behandeling in acute gevallen werkzaam, maar ook als afweer slecht werkt.

Samenvatting

De beste preventie tegen griep: (en veel andere infecties)

 1. Gezonde voeding, niet roken, voldoende slaap, gezonde darmflora
 2. Voldoende vitamine D (door zon of voeding of supplement, ouderen zijn vrijwel altijd gebaat bij supplement)
 3. Voldoende vitamine C, door voeding en verder aangevuld met supplement
 4. Echinacea om lage weerstand extra op te krikken (tegen alle infecties)
 5. Bij erg verlaagde weerstand i.p.v. griepprik Influenzinum 200K, werkt goed en is niet schadelijk, zoals de griepprik (die bewezen bij ouderen niet helpt)
 6. Bij de eerste verschijnselen of als huisgenoot griep heeft: oscillicoccinum, veel vitamine C met zink, en vitamine D extra.

Bij twijfel of medische problemen: consulteer een natuurarts of homeopathisch arts.

Adressen via Infolijn-AG.

Bron: het meeste is afkomstig van dokter Mercola.com