Gut and Psychology Syndrome een natuurlijke behandeling voor autisme, dyslexie, depressie, dyspraxie, ADD, ADHD, schizofrenie.

De Nederlandse vertaling luidt Darm en Psychologie Syndroom maar in de tekst wordt verder van GAP Syndroom gesproken.

Een beschadigde darmflora resp. een lekkende darmwand vormen de grondslag voor diverse lichamelijke en psychische ziekten. Zo moet men b.v. bij epilepsie aan een lekkende darmwand denken. Schizofrenie ontstaat vaak pas onder hormonale invloeden in de pubertijd.

Antibiotica en andere medicijnen als ook infectieziekten, ongezonde voeding, stress en ziekmakende milieu invloeden zijn de oorzaak van een tekort aan goede darmbacteriën en een overheersende hoeveelheid schadelijke. Wat onder meer allergieën en overgevoeligheden kan veroorzaken.

Psychiatrische patiënten lijden niet zelden aan spijsverteringsstoornissen waarbij giftige stoffen ontstaan die dan weer een schadelijke invloed op de hersenen hebben. De behandeling bestaat uit ontgiften en genezen van het spijsverteringssysteem.

Het dieet is 3-delig: Het GAPS introductiedieet, het volledige GAPS dieet en van het dieet afgaan. Het geheel zou zo’n 1,5 -2 jaar in beslag nemen.

Eetstoornissen zou je overigens nogal eens bij vegetariërs maar vooral ook bij veganisten vinden omdat vooral bij de laatsten vaak voedseltekorten optreden.

In het behandelingsprogramma worden de volgende supplementen gegeven: probiotica, essentiële vetzuren, levertraan, spijsverteringsenzymen, mineralen en vitaminen. Met de vetfobie, de angst voor een teveel aan cholesterol, wordt definitief afgerekend; cholesterol is noodzakelijk voor diverse lichaamsfuncties.

Tenslotte nog de ontgifting van mensen met het GAP syndroom: welke stoffen men moet vermijden, een opsomming van 10 manieren om het immuunsysteem te versterken en 10 beschadigende invloeden op het immuunsysteem, de eettraining van het autistische kind en de psychologische behandeling resp. gedragstherapie voor GAPS kinderen. Tenslotte nog een hoofdstuk over preconceptie, zwangerschap en babyvoeding.

Met lijsten van geadviseerde en te vermijden voeding en een flink aantal recepten.

Biochemische processen worden uitvoerig beschreven en het hoe en waarom van de adviezen duidelijk uitgelegd. Met literatuurlijst en index.

 

Gut and Psychology Syndrome

Auteur: Dr Natasha Campbell-McBride
Uitgever: Medinform Publishing

Gut and Psychology Syndrome