Bij alle niet-reguliere behandelingen van kanker draait het om het optimaliseren van het eigen immuunsysteem en herstelvermogen. Het is namelijk algemeen bekend dat er in ieder mens zeer regelmatig foutjes optreden bij celdelingen, waardoor er een potentiële kankercel kan ontstaan. Een goed werkend immuunsysteem hoort deze afwijkende cellen te herkennen en uit te schakelen. Als er toch kankercellen ontstaan, zijn er dus minimaal twee factoren die hierbij een beslissende rol spelen: zaken die foute celdelingen stimuleren en/of mogelijk maken (zoals kankerverwekkende stoffen) en de alertheid en kracht van het immuunsysteem. De sterkste bepaalt de uitkomst: tumorgroei of niets aan de hand. Naarmate men ouder wordt en het immuunsysteem in kracht afneemt en de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen alleen maar toeneemt, is de uitkomst dus vaker ‘fout’.

Voor vormen van kanker die worden veroorzaakt door een genetisch defect is het immuunsysteem meer in het nadeel, maar kan de invloed van een gezonde leefstijl van grote invloed zijn op het uiteindelijke ontstaan van kanker. Genen kunnen aan- en uitgeschakeld worden (epigenetica) en vast staat, dat een gezonde leefstijl veel belangrijke genen in de ‘gezonde’ stand houdt, waardoor het immuunsysteem en het herstelvermogen zo optimaal mogelijk kunnen werken.

Om de kankercellen te lijf te gaan is de reguliere wetenschap heel ver in het ontwikkelen van manieren om deze cellen te doden, maar een probleem daarbij is dat meestal ook het eigen immuunsysteem daardoor verzwakt. Het is daarom in elke fase van kanker nuttig om voor, tijdens of na de reguliere behandeling het lichaam optimaal te onderhouden om het immuunsysteem en het herstelvermogen zo goed mogelijk te laten functioneren. De tumor wordt dan zowel van buitenaf als van binnenuit bestreden.

De meeste regulier opgeleide specialisten kunnen zich niet voorstellen dat zo iets onschuldigs als vitamines en mineralen, een extra gezond dieet en een psychische schoonmaak een dergelijke agressieve ziekte kunnen bestrijden. Dat komt omdat deze stoffen in het laboratorium inderdaad geen kankercellen doden, maar deze stoffen zorgen er wel voor dat het lichaam zelf de kankercellen kan opruimen door het immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken. Wanneer ons immuunsysteem optimaal functioneert zijn wij maximaal beschermd.

 

Informatie over

  • aanvullende behandelingen bij kanker (die samen met de reguliere behandeling kunnen worden ondergaan)
  • mogelijkheden bij de behandeling van kanker in gevallen die regulier niet effectief te behandelen zijn
  • behandelingen die tijdens een remissie of na succesvolle reguliere behandeling kunnen worden gegeven om de kans op terugkeer van de ziekte te verkleinen

kunt op opvragen bij de Infolijn AG.

 

De Infolijn AG kan u adressen verstrekken van de enige hulpverleners die voor deze behandelingen als hoofdbehandelaar in aanmerking komen: artsen voor Niet Toxische Tumor Therapie (NTTT).
NTTT is een combinatie van alles wat er tot nu toe bekend is over effectieve ondersteuning bij en behandeling van kanker.

 

U kunt ook zelf deze artsen vinden op AVIG.

Vul eerst uw woonplaats of postcode in, daarna het maximum aantal kilometers dat u wilt reizen en vervolgens kiest u onder werkgroepen: NTTT, dan op “zoeken” klikken.

Uit vrijwel alle aanvullende pakketten van verzekeringen worden deze artsen vergoed. Het percentage en het maximale bedrag dat u vergoed krijgt, zijn afhankelijk van het pakket.

Daarnaast kan (liefst in overleg met de NTTT-arts) passende psychologische ondersteuning worden gevonden bij deze therapieën.
De ondersteuning is vooral gericht zijn op het opruimen van psychische blokkades en het versterken van de eigen afweer langs psychologische weg.

Bekend is dat men door psychische klachten lichamelijk ziek kan worden, dit staat bekend als een psychosomatische aandoening.

Een psycholoog of therapeut zal m.b.v. psychische ondersteuning de kracht van de geest gebruiken om o.a. het immuunsysteem en het herstellend vermogen te versterken.

Bekijk de sites van Simonton of reïncarnatietherapie en kies desgewenst de benadering die u het meest aanspreekt.
De kans dat u het vergoed krijgt is erg klein.

 

Heel veel betrouwbare consumenteninformatie over kanker, wetenschap, onderzoek en reguliere en aanvullende/alternatieve behandeling is te vinden op onderstaande sites:

tegen kanker

kanker-actueel

MMV (voorheen de Moermanvereniging)

Op sommige sites is de hoeveelheid informatie overstelpend, dat is niet voor iedereen nuttig.
U kunt er van uit gaan dat de NTTT-arts op de hoogte is van alles wat in uw geval van belang is of het tenminste weet te vinden.

 

Aanbevolen boeken

Een kleine greep uit de grote hoeveelheid

• Radicale Remissie door Kelly A. Turner. Lees recensie.
Onderzoek naar meer dan duizend gevallen van medisch onverklaarbare remissie bij mensen die een eigen aanpak kozen. Negen speerpunten komen telkens naar voren.

• The blue zones door Dan Buettner.
Negen lessen van groepen mensen die langer gezond leven.

• Eten tegen kanker door Béliveau en Gingras. Uitgeverij Kosmos.
Twee reguliere oncologen zetten alle informatie op een rij die er wereldwijd nu bekend is over de relatie voeding/kanker.

• Antikanker, een nieuwe levensstijl door Dr. David Servan-Schreiber. Uitgeverij Kosmos. Lees recensie.
Deze wereldberoemde (‘integraal’ werkende) psychiater bekent hierin dat hij 15 jaar geleden een hersentumor had en dat hij, tegen alle verwachtingen van zijn artsen in, nu beter functioneert dan ooit dankzij een combinatie van reguliere en alternatieve aanpak (= integraal). Inmiddels is hij toch overleden, maar dat maakt zijn boek niet minder waardevol.

• Op weg naar herstel door Carl Simonton.
Een oncoloog ontdekt het belang van psychische therapie bij kanker en ontwikkelt de Simonton therapie.