Ontdek de genezende kracht van kokosnoot

Preventie en behandeling van algemeen voorkomende gezondheidsproblemen met kokosnoot.

De schrijver, Bruce Fife, is natuurarts en heeft diverse boeken op zijn naam staan.

Kokosnoot geneestVirgin kokosolie wordt op de Filippijnen bij allerhande kwalen met succes als geneesmiddel toegepast. Kokosolie bestaat uit middellangeketenvetzuren – de meeste oliën en vetten hebben langeketenvetzuren – waaraan zijn bijzondere voedings- en geneeskrachtige eigenschappen te danken zijn. Zo hoef je bij gebruik niet bang te zijn voor een te hoge cholesterolspiegel, integendeel, het beschermt juist tegen hart-en vaatziekten.

Ook in de kokosmedicijnkast horen vruchtvlees, kokoswater en -melk. De vezels van het vruchtvlees zouden onder meer helpen bij behandelen en voorkomen van PDS, te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, verschillende vormen van kanker, galstenen enz. enz. Kokoswater werkt als laxeermiddel, is een diureticum en lost problemen van de urinewegen op. Ook is het nuttig bij patiënten met glaucoom.

Kokosmelk voor degenen die niet tegen zuivel kunnen. Ook geneeskrachtig bij maag- en darmstoornissen.

Kokosolie is ook uitwendig te gebruiken bij diverse huidklachten en als gezichtscrème. Het boek is één loflied op de kokosnoot en de vele behandelmogelijkheden deden me af en toe aan Haarlemmerolie denken.

Met een aantal recepten, een alfabetische lijst van te behandelen klachten, literatuuroverzicht, verklarende lijst van woorden en begrippen en een index.

Succesboeken 2014, ISBN 9789079872824