Vegetarisch en glutenvrij recept voor 4 personen
500 gram ongepelde linzen, b.v. Belugalinzen (Neem in elk geval geen rode linzen)
1 (rode) ui, gesnipperd
100 gram gojibessen
4 eetlepels kappertjes
een bosje peterselie
Maak een vinaigrette van:
6 eetlepels extra vierge olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel mosterd, naar keuze
Doe in de vijzel:
2 theelepels zeezout of himalayazout
1 theelepel zwarte peperkorrels of gemalen zwarte peper
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel curcumapoeder
1/2 theelepel kardemomzaadjes
1/4 theelepel gemalen cayennepeper
1/4 theelepel vers gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel kaneelpoeder
2 kruidnagels
Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vijzel de specerijen en het zout en voeg dit toe aan de vinaigrette.
Meng nu alle ingrediënten samen en laat het een uurtje intrekken.
Serveer met fijn gesneden peterselie en eventueel met (warme) geitenroomkaas of een zacht gekookt ei van biodynamische kwaliteit.
Eet smakelijk!