Kanker verhelpen door een veldslag in je eigen lichaam te organiseren: volgens wetenschappers is dat in de toekomst mogelijk. Een groep van dertig onderzoekers ontwikkelde een methode om het immuunsysteem kankercellen beter te laten herkennen. De onderzoeksbevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Science. De resultaten worden als een doorbraak gezien binnen de ‘immuuntherapie’, een vorm van kankerbestrijding. Door deze methode wordt een tumor niet met medicijnen aangevallen, maar wordt het eigen afweersysteem van de patiënt ingezet. (UCL Cancer Institute in Londen; Trouw)

“Kanker kan worden bestreden met een dieet dat de stofwisseling verandert”. Mercola

In Denemarken experimenteert men met T cel therapie. Een veelbelovende methode om de eigen afweercellen van de patiënt te trainen om kankercellen te doden. Deze cellen worden dan massaal opgekweekt en met miljarden tegelijk teruggeven aan de patiënt. Er zijn nu 28 (opgegeven) patiënten behandeld en daarvan zijn er 6 helemaal genezen en 5 in betere conditie. Zij konden bijvoorbeeld na de behandeling alsnog geopereerd worden. (Koppen XL)

In dat licht is het interessant om te zien wat de Simontontherapie doet: door visualisaties de eigen afweercellen aansporen om kankercellen aan te vallen! Jammer is dat de wetenschap altijd alles apart wil onderzoeken. Een combinatie van T cellen, dieet en supplementen en Simonton zou wellicht een nog veel beter resultaat opleveren.

Misschien dan toch binnen afzienbare tijd een standbeeld voor dokter Moerman, die halverwege de vorige eeuw al zei dat kanker een ziekte is van een foute stofwisseling die het immuunsysteem verzwakt en dus moet worden behandeld door stofwisseling en immuunsysteem optimaal te krijgen (door gezonde voeding en aanvulling met supplementen). Hij werd daarvoor ‘geëerd’ met de titel kwakzalver van de eeuw…

paardebloemenPaardenbloemwortel thee effectief tegen kanker! Onderzoek in Canada. Kankerceldood na 48 uur! Lees artikel.

De positieve invloed van bewegen op het risico van kanker was al bekend. Nu weten we ook hoe.
Een nieuwe studie met muizen, gepubliceerd in Cell Metabolism, stelt dat de productie van adrenaline, opgewekt tijdens het oefenen, hieraan ten grondslag ligt. Onderzoek.

“Kokosolie doodt 93% van de darmkankercellen”. Aan de universiteit van Adelaide is onderzoek gedaan naar de effecten van kokosolie. Een bepaald bestanddeel in kokosolie, laurinezuur, doodt darmkankercellen stellen de onderzoekers in tijdschrift Cancer Research. Na twee dagen kokosolie gebruiken was al meer dan 90% van de darmkankercellen afgestorven.

 

Niet-toxische tumor therapie (NTTT). De NTTT is voortgekomen uit de vroegere Moermantherapie en is een biologische kankertherapie die als complementaire behandeling naast de reguliere therapieën kan worden toegepast. Het doel is tweeledig, nl. om het immuunsysteem van de patiënt te versterken zodat de tumor beter door het eigen afweersysteem kan worden bestreden en/of ervoor te zorgen dat de patiënt de reguliere chemotherapie of bestraling beter verdraagt. Waar de Moermantherapie nog voor iedereen hetzelfde was, is NTTT individueel aangepast: niet elke patiënt en niet elke kanker is hetzelfde.

De therapie bestaat uit twee delen:
– een dieet dat zoveel mogelijk voor het lichaam waardevolle voedingsstoffen bevat
– een aanvulling met voedingssupplementen (vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica en enzymen) die het afweersysteem opbouwen en de gezonde stofwisseling ondersteunen.

De niet-toxische tumor remmende stoffen zijn meestal plantaardig, de immuun stimulerende middelen zijn plantaardige stoffen of dierlijke extracten.
Ook de psyche kan een rol spelen bij de versterking van het afweersysteem, o.a. voor het verwerken van negatieve emoties. Zie de Simonton methode: http://www.simontoncancercenter.nl

Meer informatie:
– www.ANTTT.nl over de artsen die dit toepassen.
– www.MMV.nl de Moermanvereniging, die o.a. een voedingswijzer uitgeeft met aanwijzingen voor het dieet.
– Infolijn Alternatieve Geneeswijzen voor hulp en adressen.