Recept voor ± 20 plakjes

 

Ingrediënten:
3 koppen (basmati)rijst, gekookt (= ruim 1 kop rijst op 2 koppen water)
2 koppen fijne havervlokken
2 koppen meel, eventueel glutenvrij
½ kop appel- of perendiksap
2 eetlepels kaneel
1 kop rozijnen, geweld (en eventueel nog wat ander gedroogd fruit, b.v. gojibessen, cranberries en in stukjes gesneden abrikozen)
1 kop (hazel)noten, geroosterd
1 theelepel merg uit vanillestokjes
3 eetlepels sesamzaad, licht geroosterd
kokosvet
zout (naar behoefte)

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Vet een broodvorm in met het kokosvet en verdeel hierover de sesamzaadjes.
Voeg alle andere ingrediënten samen en meng tot een samenhangend deeg.
Voeg eventueel een klein beetje water toe, als het te droog is.
Doe het mengsel in de bakvorm en druk voorzichtig maar stevig aan om er voor te zorgen dat de cake één geheel vormt.
Bak de cake tot lichtbruin in ± 30 minuten.
Laat de cake goed afkoelen voordat u hem stort.

Deze cake kan heel goed (in plakjes gesneden) worden ingevroren.

Lekker bij een stevige winterwandeling.


Eet smakelijk van deze voedzame cake!