Recept voor 4 personen

 

 

Ingrediënten:
± 500 gram tomaten, gehalveerd en van pitjes ontdaan
1 winterpeen
1 rode paprika
1/3 van een flinke knolselderij
schil van een hele citroen
2 tenen knoflook
± ½ theelepel sambal oelek of een vers pepertje, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
olijfolie
± 100 gram pittige, oude (geiten)kaas, geraspt
zout of tamari

Snijd de groenten in dobbelsteentjes

Zet een grote (koeken)pan met dikke bodem op een laag vuur met daarin een flinke scheut olijfolie.
Leg de tomaten op de snijkant in de pan en doe er de andere groenten, de citroenschilletjes en de knoflook bij.
Voeg ook de sambal toe.
Breng de inhoud tegen de kook aan en laat dit ± 1 uur heel zacht sudderen.
Kook tegen het eind van de tijd (glutenvrije) pasta voor 4 personen.

Pureer de groenten en maak af met wat zout of tamari.
Garneer met geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!