Recept voor 4 personenknolselderij

1 selderijknol, in blokjes
2 (rode) uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geplet en gesnipperd
± 150 gram oude (geiten)kaas, grof geraspt
± 16 walnoten, gekraakt
10 dadels of 6 medjoul dadels, ontpit en in stukjes
4 gedroogde abrikozen
klein stukje gember, geschild en fijngehakt
1 citroen, waarvan de schil geraspt
± 2 eetlepels citroensap
(kokos)olie, boter of ghee

 

Kook of stoom de knolselderij ± 5 minuten.
Bak intussen de uien en de knoflook en voeg ook de gember toe.
Roerbak dan ook de knolselderij mee en laat gaar worden in ± 10 minuten.

Hak ondertussen walnoten, dadels, abrikozen, zest en citroensap in de hakmolen tot een licht plakkerig mengsel.

Serveer de knolselderij met de geraspte kaas en het zoetzure walnotenmengsel.

Gierstpuree combineert hier goed bij.

 

Eet smakelijk!