Recept voor 4 personen, glutenvrij

 

 

Ingrediënten:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA± 1 kg pompoen, in grove blokjes gesneden
1 middelgrote prei, in ringen gesneden
2 middelgrote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gekneusd en gesnipperd
4 eieren
200 cc kokosmelk of kookroom
± 0,5 liter (groenten)bouillon
3 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels boekweit-, teff- of havermeel
boter of ghee
peper en zout naar smaak
een paar handjes pompoenpitten
aardappelen voor puree

 

Bereiding:
Maak aardappelpuree voor 4 personen en verdeel die over een ovenschotel.
Verhit in een koekenpan wat boter of ghee en fruit daarin, op middelhoog vuur, de ui en de prei.
Voeg de pompoen, de knoflook en de kerrie toe.
Roer ± 5 minuten om en giet er dan de bouillon bij.
Laat alles nog ± 5 minuten afgedekt pruttelen.
Breng dan op smaak met peper en zout.
Schep de groenten uit de bouillon en verdeel ze over de puree.
Laat het achtergebleven vocht tot de helft inkoken.
Verhit ondertussen twee eetlepels boter of ghee in een pannetje en roer er twee eetlepels meel door. Maak daarvan een gladde roux.
Roer door de kokosmelk of kookroom de 4 eieren en voeg dit langzaam en al roerend toe aan de roux.
Giet deze saus over de groenten en plaats de schotel, voor ± 30 minuten, in een voorverwarmde oven op 180 ˚C.
Pof de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi die, voor opdienen, over het gerecht.

Eet smakelijk!

 

In plaats van aardappelpuree kan gierstpuree worden gebruikt.
Het recept houdt u tegoed voor een volgende nieuwsbrief.