Ratatouille

Recept voor 4 personen
Glutenvrij en vegetarisch

Ingrediënten
Een grote aubergine (±250 gram)
2 courgettes (±600 gram)
2 flinke uien
Een rode, een groene en een gele paprika
750 gram tomaten
2 teentjes knoflook
2 theelepels tijm
2 theelepels gedroogde basilicum of een handje verse basilicum
1 dl olijfolie
zout en peper

Voorbereiding
Snijd de aubergine in blokjes.
Snijd de courgettes in plakjes.
Pel de uien en snijd ze in partjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder de zaden en snijd de tomaten in stukjes.

Bereiding
Verhit in een braadpan de helft van de olie.
Bak de auberginesblokjes al omscheppende ± 3 minuten op niet te hoog vuur.
Bak daarna de courgetteplakjes ± 5 minuten mee.
Schep het mengsel met een schuimspaan op een bord.

Verhit de rest van de olie in de braadpan.
Fruit de ui ± 3 minuten.
Pers of snipper de knoflook en voeg toe.
Voeg de paprika toe en bak deze ± 3 minuten mee.
Voeg de tomaten en de tijm toe en laat het mengsel met het deksel op de pan ± 10 minuten stoven.

Voeg daarna het aubergine-courgettemengsel toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Laat de ratatouille in een open pan in ± 25 minuten zachtjes gaarstoven.

Roer vlak voor het opdienen de (verse) basilicum door de ratatouille.

Serveer met rijst of brood.

Eet smakelijk!