Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gram groene of bruine linzen
100 gram volkoren rijst (bijv. basmati)
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geplet en gesnipperd
1 winterwortel, grof geraspt
500 gram tomaten, zonder zaden en in stukjes gesneden
± 0,5 liter (groente)bouillon
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
2 theelepels garam masala
zout en versgemalen peper
olie, boter of ghee
verse of gedroogde koriander of basilicum
Kook de rijst gaar.
Fruit de ui, de knoflook en de wortel ± 5 minuten in het vet.
Voeg dan de linzen en de rijst toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg de tomaten toe.
Schenk zoveel bouillon in de pan dat de linzen en de rijst onder staan en laat het mengsel ± 25 minuten stoven.
Vijzel de zaden met wat zout fijn en verwarm ze met de garam masala in een koekenpan, zonder vet, totdat ze gaan geuren.
Meng het kruidenmengsel door de linzen en stoof nog een paar minuten totdat alle bouillon is opgenomen.
Maak op smaak met peper en eventueel nog wat zout
Garneer met basilicum of koriander.
Serveer het gerecht met een rauwkostsalade.
Eet smakelijk!