Recept voor 4 personen, vegetarisch en glutenvrij
Ingrediënten:
1 bloemkool
1 flinke (rode) ui, gesnipperd
2 tomaten, zonder pitten en in stukjes gesneden
1 teen knoflook, gesnipperd
1 paprika, in stukjes gesneden
1 kleine winterpeen of 2 bospeentjes
kerrie, tamari, peper
tuinkruiden, bv. peterselie, selderij, lavas en ook munt smaakt hierbij goed.
Bereiding:
Roerbak de ui, de knoflook, de tomaten en de paprika in een goede olie naar keuze bv. olijfolie, kokosolie of ghee.
Maal in de keukenmachine de bloemkool en de peen grof, ongeveer zoals couscous eruit ziet.
Voeg dat toe aan het roerbakmengsel en verwarm goed door.
De bloemkool en de peen mogen knapperig blijven.
Breng op smaak met kerrie, peper en tamari en voeg tuinkruiden naar behoefte toe.
Serveer eventueel met de vegetarische balletjes uit het vorige recept of serveer de salade met een pittige, gekleurde rijst.
Eet smakelijk!