Recept voor 4 personen (vegetarisch en glutenvrij)

 

Ingrediënten:
±750 gram snijbiet, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet en gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika, klein gesneden
±200 gram shiitakes, in plakjes gesneden
±100 gram pittige (geiten)kaas, geraspt
4 eieren, geklutst
kerrie, curcuma, tamari en sambal naar smaak
boter, olie, ghee of kokosvet

 

Bereiding:
Roerbak in het vet de uien en de knoflook.
Voeg de paprika toe en roerbak tot er wat vocht vrijkomt.
Voeg de shiitakes erbij en roerbak totdat ze gaar zijn.
Breng op smaak met kerrie, curcuma en een scheutje tamari.
Voeg dan de snijbiet toe en roerbak tot het blad gaat slinken.
Giet nu de eieren erover, voeg de geraspte kaas toe en roerbak tot de eieren gaan stollen.
Voeg naar smaak de sambal toe (ongeveer een theelepeltje) en serveer het gerecht eventueel met gierst of zilvervliesrijst.

 

Eet smakelijk!

Snijbiet