Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
± 400 gram snijbonen, in ruiten gesneden
± 200 gram tomaten (of gehalveerde kerstomaatjes), de pitjes verwijderd en het vocht opgevangen d.m.v. een zeefje en daarna klein gesneden
1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd
1 flinke scheut extra vierge olijfolie
zest en sap van een citroen
± 3 eetlepels balsamicoazijn
½ theelepel grove mosterd
eventueel zout en peper
Bereidingswijze:
Kook of stoom de snijbonen gaar.
Voeg dan alle ingrediënten bij elkaar en roer voorzichtig om.
Laat de smaken minimaal één uur intrekken (zelfs de volgende dag smaakt de salade nog uitstekend).
Serveer eventueel met gekookte rijst of gierst en/of vegetarische balletjes (zie recept)
Voor diegenen die moeite hebben met het verteren van bonen is het raadzaam om, na het koken van de bonen, een beetje (vers) bonenkruid toe te voegen.
Eet smakelijk!