Glutenvrij en vegetarisch recept voor 4 personen
± 1 kilo snijbiet, fijngesneden
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geplet en daarna gesnipperd
1 gele en 1 rode paprika, klein gesneden
kerrie
curcuma
peper
tamari
boter, olijfolie of kokosvet
Bereiding
Smoor de uien in het vet van uw keuze.
Voeg na ongeveer 5 minuten de knoflook toe en smoor nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met kerrie, curcuma en peper.
Voeg dan de paprikastukjes toe en smoor deze ook 5 minuten.
Voeg als laatste de snijbiet toe en laat deze groente slinken, maar zorg ervoor dat de stelen nog een stevige bijt houden.
Voeg als laatste naar behoefte tamari toe.
Versier het gerecht met wat zonnebloempitten en sesamzaad.
Serveer met vegetarische balletjes (kant en klaar te koop, b.v. van het merk SOTO, in natuurvoedingswinkels).
Voor zelfbereiders komt in de volgende nieuwsbrief daarvoor een recept.
Eet smakelijk!