Hoe je dementie, de ziekte van Parkinson, ALS, multiple sclerose en andere neurodegeneratieve stoornissen kunt voorkomen en doen keren.

 

Ruim 500 bladzijden waarin de genezende werking van het ketogene dieet wordt uitgelegd. Een dieet dat is voortgekomen uit therapeutisch vasten. Door de lever uit kokosolie omgezette moleculaire eenheden (ketonen) zijn een superbrandstof voor de hersenen. Vetzuren en ketonen kunnen de cellen optimaal van energie voorzien en zouden zelfs hersencellen vernieuwen.

Er zijn heel veel verschillende oorzaken voor het ontstaan van neurodegeneratieve ziekten waaronder oxydatie door vrije radicalen wat tot chronische ontstekingen kan leiden. Verder verschillende medicijnen waaronder statines, bestrijdingsmiddelen, giftige metalen (kwik, aluminium), voedingsadditieven zoals aspartaam en glutamaat, natrium- en kaliumnitriet.

De ketogene eetwijze bestaat uit veel verzadigde dierlijke vetten, boter en plantaardige vetten (kokos- en palmolie), eiwit en weinig koolhydraten (geen suiker!). Hierbij is lang niet alle fruit en groente toegestaan. Voor iemand die gewend is aan de doorsnee westerse voeding geen geringe omschakeling dus.

Er is een hoofdstuk met het Alzheimer actieplan en eentje met recepten. Verder een appendix met o.a. “Medicijnen die ouderen beter kunnen vermijden” resp. een netto koolhydratentabel, een bibliografie en een index.

 

Dr. Bruce Fife: Stop Alzheimer nu!

Uitgeverij Succesboeken.nl

Stop Alzheimer nu!