suikerklontjesVolgens een onderzoek in 2013 van het Credit Suisse Research Institute: ‘consumptie op een tweesprong’ is 40% van de gezondheidskosten in de Verenigde Staten op de een of andere manier te relateren aan een overconsumptie van suiker. Het feit dat suiker en obesitas linken aan een toenemend risico op kanker, wordt steeds meer onderkend. Volgens een in 2014 verschenen rapport is obesitas verantwoordelijk voor ongeveer 500.000 gevallen van kanker, wereldwijd, per jaar.

Een recent Brits rapport spreekt van 670.000 gevallen alleen al in de UK, de komende 20 jaar te verwachten. Eén van de meest krachtige methoden om kanker te bestrijden is het uithongeren van kankercellen door ze hun voedingsbodem te ontnemen: in de allereerste plaats is dat suiker en daarnaast overdreven proteïne gebruik. Lees het artikel in Mercola.

Denk nu niet: dan neem ik wel kunstmatige zoetstoffen. Die zijn hoogst waarschijnlijk nog veel slechter. Tekenend is dat een onderzoekster – die dat nog niet kan bewijzen – wel verklaart dat haar zesjarig zoontje ze absoluut niet krijgt!

Presentator Manuel Venderbos (39) ziet zich gedwongen zijn suikerexperiment voor het RTL-programma Galileo uit voorzorg te staken. Hij zou een maand lang maar liefst een kilo suiker per dag naar binnen werken, maar zijn arts zette het sein al na ruim twee weken op rood. Venderbos stopte zich vol met allerlei zoetigheid zoals koek en snoep om te laten zien wat het effect van te veel suiker op het lichaam is. Dat blijkt desastreus te zijn. Venderbos heeft na twee weken al een bloedsuikerspiegel die overeenkomt met die van een diabetespatiënt. Als de voormalige EO-presentator was doorgegaan met zijn experiment, liep hij een groot risico op suikerziekte. De arts die hem begeleidde, vond de situatie zorgwekkend genoeg om te stoppen. MMV Divitaal

Britse ziekenhuizen voeren belasting in op alle suikerhoudende producten die in het ziekenhuis geconsumeerd worden, in de hoop dat medewerkers, patiënten en bezoekers ontmoedigd worden die te kopen. Zonder ingrijpende maatregelen dreigt de NHS (National Health Service) overspoeld te worden door patiënten met ernstig overgewicht en bijbehorende problemen, zoals type 2-diabetes. Niet alleen de houdbaarheid van de NHS speelt een rol in dit besluit. Het gaat ook om de gezondheid van de mensen en de kinderen in Engeland. De NHS stelt dat roken nog goed is voor meer dan 80.000 doden per jaar. Slechte voeding is echter koploper geworden. In Europees verband gaan er ook stemmen op om het suikergebruik drastisch te gaan beperken.