Lunchgerecht
Recept voor 4 à 5 pannenkoeken
Ingrediënten:
200 gram (boekweit)meel
2 eieren
4 à 5 dl groentenbouillon (afgekoeld)
1 eetlepel gesmolten boter
5 grote vlierbloesemschermen
4 stengels rabarber
8 à 10 gedroogde abrikozen
Bereidingswijze:
Week de abrikozen in heet water tot ze zacht zijn, giet ze af en pureer ze.
Snijd de rabarber in kleine stukjes en kook of stoom ze gaar in ± 5 minuten.
Roer er de abrikozenmoes door.
Knip voorzichtig de vlierbloesem van de schermen.
Dat is een tijdrovend maar lonend karweitje.
Roer met een garde de eieren door het meel.
Roer beetje bij beetje de bouillon erdoor.
Daarna de boter en als laatste de vlierbloesem.
Bak de pannenkoeken op niet te hoog vuur.
Serveer de rabarber naast de pannenkoeken.
Eet smakelijk!