Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 tomaten in plakjes gesneden en zoveel mogelijk ontdaan van de pitjes;
- een bosje verse basilicum;
- twee teentjes knoflook;
- een theelepel (geplette) karwij;
- balsamico-azijn;
- ±100 gram pittige en geraspte (geiten)kaas;
- milde olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet vier eenpersoons ovenschaaltjes in.
Verdeel de tomaten en de geplukte basilicumblaadjes laag om laag over de schaaltjes.
Verdeel ondertussen ook de uitgeperste knoflook tussen de laagjes.
Sprenkel daarna balsamico-azijn en eventueel ook nog wat olijfolie over de schaaltjes.
Maak af met de karwij en de kaas.
Zet de schaaltjes in de oven totdat de kaas een lichtbruin korstje heeft gekregen.
Tomaten zitten vol met lycopeen. Deze antioxidant heeft een beschermende werking tegen kanker. Wanneer je tomaten verwarmt in olie wordt lycopeen nog beter opgenomen.
Op dit moment zijn de tomaten volop aanwezig, geniet ervan.
En … kies bewust voor biologische kwaliteit, dat is dubbel genieten!